Utan personlig insats

Det kan vara så att jag idag har blivit bortskämd, i klädväg denna gång. Mor min ville spendera lite kvalitetstid med mig så vi tog en tur på stan, hon inhandlade en massa fina saker åt mig och bjöd på fika i det soliga Söder. Sedan mötte jag upp med mina goda vänner Johanna och Simon, vi spatserade runt ett tag och begav oss till Observatorielunden efter en del besök i diverse butiker. Johan bestämde sig för att haka på också, det avnjöts McDonaldsmiddag i skenet från åskledningar och solen fortsatte att gassa. På vägen hem dog jag av värmeslag.

Igår var jag med Patricio, min älskade vän. Vi hade mysigt och busigt som vanligt, åt grillad mat, och en gång dog vi nästan påväg upp för trappen. Nu är det nystart för Söndagar med Pato och Lina, tre i rad nu, precis som det ska vara.

Dagen innan dess var en riktig fin sommardag, pizza och cider med havsutsikt tillsammansmed pojken med guldlockarna, han som äger mitt hjärta alltså. Jag har också hunnit med att se nya Batmanfilmen, bada en natt i Ösbysjön och hoppa jättemodigt från typ tre meters höjd rakt ner i vattnet, och njuta av ljumna sommarkvällspromenader.

When I was young

Ikväll är kvällen, natten mellan 25e och 26e, fast tre månader senare. 25/26e april; en första kyss, en konstig kväll, en början på något nytt. Och här sitter jag nu i hans rum, med samma låt spelandes på Guitar Hero; When you were young. Jag sitter inte längre i min heartache, och han ser mer och mer ut som min Jesus. Ett halvt halvår tillsammans med en person som jag kan säga ord till som jag aldrig förr har kunnat göra till någon annan, det är vackert. Nu tänkte jag nästan dra upp hela historien om hur allt började, men det tänker jag spara till en annan gång. Det är spännande, jag lovar, innehåller till och med triangeldraman, tårar och en utspårad kväll. Men mest kärlek.

Igår såg jag Kent för sista gången på antagligen väldigt länge, det känns sorgligt men fint; jag fick höra Klåparen och celsius. Två låtar jag drömt lite om att höra. Innan Kent spelade alla våras Håkan en fin spelning, men han börjar sorgligt nog bli lite uttjatad. Annars var det en fin dag, jag och Marie tog tåget till Helsingborg tidigt på morgonen, sen vandrade vi runt och upptäckte staden. Det vi kom fram till är att dom har världens äckligaste kebab med dålig service, en underbar sandstrand man kan plocka snäckor på, och konstiga regler om att man inte får sova på bänkarna vid tågcentralen när man har sju timmars väntan på tåget. Hela resan var rätt episk i sig, och som Jocke sa "Det här är nog det finaste stället vi spelat på", jag håller med honom; en underbar park vid Sofieroslott.

Idag har jag sovit massvis, jag var helt utmattad efter typ tre dagar av ytterst lite sömn. Men för ett par timmar sedan vaknade jag till och räddade Johan från TV-spelsvärlden, vi köpte en varsin pizza som vi avnjöt vid vattnet på en liten picnic. Sedan inväntade vi solnedgången bland täcken och kuddar på studsmattan, nu är det Tv-spel och snart American Pie 2 på gång.


A young summers youth

Om fem timmar ska jag åter ta mig ur sängen, förhoppningsvis med ett leende på läpparna.. eftersom det bär av till Helsingborg för att se Håkan Hellström och Kent. Jag ger mig av på denna expidition med endast Marie, en pucko och marabou daim, tre tidningar och en tågbiljett dit som packning, sen får man se om vi någonsin återvänder hem igen.

Jag har även sålt min Lars Winnerbäckbiljett, istället ska det köpas en biljett till Way out west. Så i början av augusti sticker jag och Johan till Göteborg för att avnjuta musik och upptäcka stadens gator, det ska bli alldeles underbart.

Ikväll har jag varit på restaurang med mor och far, i Åkersberga. Det var bättre mat än vad jag trodde det skulle vara, men minigolfbanan sög. Igår fikade jag med Marie, Bella, Johan, Claes och Simon på John Chris, det var längesen senast och mycket mysigt. Sen blev det ett snabbesök hos Jocke där folk söp och kollade Simpsons, jag var hungrig så Johan gav mig lasagne. Den natten somnade jag gott på golvet.

Snart börjar skolan, mindre än en månad kvar nu, jag är inte alls redo.
















Jag vill skåda fler stigande solar till höger om silja line och beundra massvis av ostbågsmånar bakom gamla stans tunnelbanestation, det är livet.

Äntligen har jag hittat orden

Nu har halva sommaren paserat, tiden går fort när man har roligt.

Sen senast jag tittade förbi här på bloggen har jag...

- Tagit årets första dopp vid Rösjön tillsammans med Marie, Carro, Johannes och Anton.
- Grillat korv och sett  Love actually, - Carrro, + Albin.

- Legat bland täcken och kuddar på studsmattan med Johan och sett molnillusioner.
- Utbytt tre små men ändå så stora ord och fått en liten nallebjörn med symbolik.
- Pratat om livet och fått frukost på sängen.
- Promenerat runt på natten och sett världens coolaste djur; lysmasken.

- Spenderat söndagen hemma hos Pato, ett perfekt veckoslut.

Zkillz

Framför mig står en tom powerking, till höger om mig sitter en taggad Joakim Ström och till vänster sitter Johan som "går runt i den här ödsliga metropolen" medan han letar efter Carro som tydligen var bakom honom. Själv ägnar jag mig just nu åt att kolla på sommarföljetången "stjärnorna i psykbunkern".. Nattgibb, kallas det. Har suttit i detta kvava mansfyllda rum sen klockan halv elva, har just nu 6 och en halv timmes speltid kvar. Annars tänker jag på Markus Krunegård och nynnar på "Västerbron", det känns som detta är en alldeles speciell men annorlunda natt.

Nu kommer Carro och knackar mig på axeln, dags för Call of duty eller något liknande..

Din kärlek

Allting börjar hemmifrån... här sitter jag hemma i min säng och lyssnar på Kristian Anttilas senaste underverk till platta.

I helgen har jag seglat från Näsbypark till Grisslehamn tillsammans med Carro, Johanna och Carros pappa. Vi började seglingen efter solnedgången och guppade runt på havet framåt morgonen, klockan halv sex precis efter gryningen somnade jag i min orangea sovsäck som är lika orange som himlen då var. Det var alldeles underbart att ligga där och beundra solens nykläckta strålar som sökte sig över vattnet, och snacka skit med Carro som stod vid rodret.

Igår var det söndag, jag var med min efterlängtade Patricio. Mästerkockarna var i farten, vi är inte bara bra på att baka kladdkaka utan även utomordentliga på att göra alldeles egen pizza. Eftersom Pato är en hårt arbetande man behövde han gå och lägga sig i tid för att pallra sig upp tidigt dagen efter, så jag förpassade mig hem till min underbara pojkvän. Som jag igår, 13 juli, har varit oficiellt tillsammans med i en månad. En alldeles underbar månad, nu vet jag vad kärlek är. Tack.

Som att allting redan var bestämt, som att jorden går runt solen

Här sitter jag i min säng med gitarren, gör ännu ett försök att lära mig ett par visor. Annars tänkte jag spendera eftermiddagen med mor och far, eftersom dom glömts bort lite på senaste tiden. Sen framåt kvällen bär det av ut på havet, det blir min första segling tillsammans med Carro, Johanna och Marie, ska bli riktigt mysigt. Kommer hem på lördagkväll eller söndag, och då har jag planerat att träffa min käre vän Patricio. Johannes är en annan saknad vän, fick ett sms från pojken som är fast på ett läger fullt med både kristna och tydligen tråkiga människor, känns som att han måste göra något episkt med mig såfort han kommer hem.

De senaste dagarna har jag spenderat med mannen i mitt liv, vi har gjort vanliga men episka saker; allt från att se på film till att vara arga på världen klockan fyra på morgonen och kyssas i vattenspridare på en fotbollsplan. Vi hade två möten med  något som måste varit ödet, ett på en pizzeria vid Nora Torg och ett i Mörby C...
I can be your hero baby.. Alla ögonblick med Johan är sådana jag kommer spara i det där lilla speciella facket man har i hjärnan, där man sparar minnen och händelser som man plockar fram vid mörka tillfällen då man behöver något som lyser upp det dystra. Förutom att fylla mitt liv med kärlek så har jag träffat Carro, Johanna, Claes, Simon, Enfors och Calle för att vandra runt och hamna i Ropsten för att återförenas med Simons kära hem. En annan dag begav vi oss till Ösbysjön och gjorde sådant som man gör på sommaren; titta på ankor , doppa fötterna och leka med fotbollar.


Simon, Claes, Carro vid Gamla stan


Carro och Johanna vid Ösbysjön


Kalle på taket

 
Johan i gräset och Johan med världens näst vackraste soluppgång framför sig
(den vackraste var den på midsommar)

Det är redan juli

Livet rullar på i sommarvärmen och mellan rosenbladen, popmusiken fyller mitt hjärta och fjärilarna flyger fortfarande i min mage. Tyvärr är jag lite hungrig, men annars leker livet. Igår fattade jag att det är sommarlov, det känns fint.

Annars är det busstrejk och det känns som att mitt liv går ut på att ta mig till t-bana&Roslagsbanan, det blir alltså en hel del vandringar. Men sådant är mysigt, när man har sin kära i handen och en solnedgång med dimma, ängar, elledningar, kyrkor och skolgårdar i sitt synfält. Så jag klagar inte, bussarna får strejka lite till. Eller nej, vad tar det åt mig, busstejken suger! Det är nog mitt största bekymmer just nu, om det är något som får livet att bli lite jävligt så är det busschaffisarnas envishet.

Men idag lyckades jag ta mig in till staden, där jag träffade marie, johanna, bella och simon. Vi vandrade runt och njöt av friheten och varandras sällskap.
Skavsår är vad jag har nu.

Inatt blir tredje gången denna sommar som jag sover ensam, det känns lite konstigt. Men det får bli en episk datornatt med té, Isola och tända ljus.. Det var längesen nu.

Låt mig gå i bitar

Så var man hemma från Peace and Love, det var ett par fina dagar med några av de bästa banden som finns. Bäst är som alla vet Kent, i lördags såg jag min femte kentkonsert och det var antagligen det bästa jag sett och hört. De inledde med Stenbrott, fortsatte med Blåjeans och slängde in Oprofessionell..Episkt.

Tänkte räkna ihop alla band jag sett nu i sommar...
BABYSHAMBLES
THE HIVES
HÅKAN HELLSTRÖM
SÄKERT!
TIMO RÄISÄNEN
JIMMY EAT WORLD
FAMILJEN
MARKUS KRUNEGÅRD
HÄSTPOJKEN
GET CAPE. WEAR CAPE. FLY
BILLIE THE VISION & THE DANCERS
KRISTIAN ANTTILA
SERJ TANKIAN
MANDO DIAO
MANU CHAO
PUGH ROFERFELDT
THE WOMBATS
KENT
LASSE LINDH
JOHNOSSI
KAPTEN RÖD & MAJORERNA

Det var väl ungefär det tror jag...



Puss

RSS 2.0