Aj

Så har man dragit på sig en öroninflamation också, och pollenallergi. Det bultar i örat, svider i ögonen, rinner snor från näsan och jag kraxar som en kråka. Men inte ger jag upp för det, nu ska det skrivas en recension och sen ska jag försöka ta mig iväg till Åva och se hur Adde flyger ut från byggnaden för att aldrig mer återvända. Alltså lär jag bli neddränkt i öl idag igen, åka flak är mysigt. Igår tog min gamle vän Mary studenten, grattis till henne!


Jag ser tillbaks på mörka moln som heter ånger sorg och skam, dom kanske krossar mig en dag men till dess var det jag som vann

En kopp té och kent b-sidor, en avklarad samhällsuppsats, en skolfri morgondag, ett lugn i magen för första gången på alldeles för länge.

När allvaret har blivit ett skämt

Framför mig står det en tallrik med pasta, pesto, majs och avocado. Jag blir alldeles glad för min egen skull när jag tänker på att den är bara bara min, tänk att det är så mycket gott på en och samma tallrik. Det får mig att glömma skolstressen lite, imorgon har jag samhällsprov, dagen efter ska jag lämna in en samhällsuppsatts, helt galet ju. Annar var det en vanlig tisdag idag, på historian såg vi filmen "Almost famous" och jag fick VG på ungdomskulturprovet. På lunchen begav vi oss till konstgräset för att njuta i solen, sen hade vi genomgång inför mediaprovet. Efter skolan blev det en fika med Sean och sen vidare hem för att skriva om de åtta förödande faktorerna. Provet imorgon kommer gå åt helvete, ännu en gång.

Och jag har nu klarat matte A, mot alla odds.

Citat

"men du vet den där kännslan av att se någon i ögonen, och så får du fjärillar i hela magen, och du kan inte sluta le, du känner hur dina pupillrar vidgas och hur du blir helt glad i själen. Och sist men inte minnst så känner du hur du håller på att smälta ner i marken bara på grund av att hon stirrar tillbaka.... det är typ kärlek.


själv så tyckte jag, att det mest beskrivande någonsin som jag själv känner, är kännslan av att smälta ner i marken, man liksom tappar kännseln av alla kläder på kroppen och kan endast finna sig i ett euforiskt rus som domnar alla andra sinnen förutom själva synen som man stirrar rakt in i hennes ögon med, och när dom stirrar tillbaka så reflekteras allt man känner i dom vackraste speglarna man någonsin sett, det är kärlek och det är den kännslan jag vill ha dagen då jag dör"

Oj, ska man bli kär i en man som säger sånt?


Jag glömmer bort att andas för sex, musik och våld, var det vackraste som hänt mig sen själen min blev såld

Nu verkar det vara dags för denna månads förkylning, jag har kommit fram till att jag verkar bli sjuk ungefär en gång i månaden detta år. Har på senaste tiden vaknat varje morgon av att jag inte kan andas, det är sjukt läskigt. För att klaga så känner jag att jag inte mår alls bra just nu i detta ögonblick, och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Därför fortsätter jag bara att leva i väntan på sommarlovet, som faktiskt inte är alls långt borta nu. Jag tror sommarlovet är lösningen på alla problem, med den tanken håller jag hoppet uppe.


Nu är det söndag på riktigt

Det blev en kall men rätt så bra kväll i Kårsta, många fina personer befann sig där; Marie och Adde, Julia såklart, Anton och Johannes, Pato min Pato, även Dan som hade födelsedan, Micke, och en trevlig Sean. Plus många många fler. Egentligen var det ju meningen att man skulle spendera natten i ett litet tält på stället, men sånt är inget för mig, så nu befinner jag mig åter i min säng med en nyttig juice i högsta hugg.

På vägen hem sprang jag och Julia hand i hand över en åker, för att sätta oss mitt på den och kissa. Jag genomförde inte det hela, men det var episkt ändå.

För övrigt har jag ont i halsen, och är lite fast i ett krångligt dilemma.

Imorgon är det söndag

Det är lördag, men det känns inte. Sitter just nu och borstar tänderna och funderar över kvällens planer, det var tänkt som så att jag ska till Kårsta på en så kallad "24h fest".

Annars på senaste tiden har jag bland annat varit på Klubb Feodalherren, och druckit öl som en riktig man. Jag har stannat kvar i skolan en fredagseftermiddag för att göra klart världens sämsta film, jag var tvungen att tacka nej till en förutspådd trevlig fika. Jag har spenderat fredagkvällen i Vitabergsparken med fina vänner, men stack därifrån hyfsat tidigt. Jag har fått en fin liten blomma, som nu står i en Smultronpussflaska på min hylla. Jag har gjort leken då man ritar saker på varandras rygg och gissar vad det föreställer, och mitt i allt somnat. Jag har vaknat för några timmar sedan av en katt som klöste på dörren. Jag har åkt hem till min trygga vrå, duschat och ätit världens godaste spagetti med köttfärsås.

Nu har jag borstat klart mina tänder och ställer frågan till mig själv; Kommer jag hitta till Kårsta och sen komma därifrån, är det mer värt att åka till Tanto istället?

Nenu sticker jag till Kårsta med Julia för att möta upp Adde och Marie, puss på dom.

Att våga hoppas på något fint ät att skjuta sig i huvudet

En väldigt trött Lina som längtar efter sin egen laptop och säng är det som bloggar, från den stationära datorn inne på kontoret. Vilket betyder att jag nu sitter upp på en hård stol, jag kan inte använda min dator för internet dör när man kopplar i strömsladden. Stackars mig, livet är hårt ibland, som just nu när jag sitter på denna hårda stol och helst vill halvsova med datorn på magen. Men istället ska jag svara på frågor till en intervju i engelskan och egentligen plugga inför två samhällskunskapsprov, och på det göra en uppsats. Jag hatar samhällskunskap, och det är inte mycket här i livet som jag hatar. Jag kommer säkert få IG i samhällskunskap A och matte A, duktig Lina. Däremot fick jag VG+ på engelskanationella, det är lugnt godtagbart.

Idag har jag gått runt och frågat folk hur mycket deras mobilräkning brukar gå på i månaden, till ett matteporjekt. Bland elever var 400-500 kronor vanligast. bland lärare 0-100 kr. Dagens ungdom är verkligen besatta av kommunikation som mobiler och msn, det är nu bevisat. Sen har dagen segat sig förbi, och nyss kom jag hem och lärde min pappa hur man kopierar saker på datorn, det är väldigt svårt att trycka in ctrl och C för att sedan klistra in och trycka ctrl V, jag tror vi måste öva hela veckan innan han får riktig kläm på det. Men det är smällar man får ta.

Nu vidare till engelskaintervjun, vilken sång representerar mig bäst?


Det är många som känner sig manade att visa upp sina hjärtan på allmän plats

Vilken underbar dag!
Forrest Gump visades i aulan, en film som man kan se många gånger och den är fortfarande lika fin. Efter jag sett filmen var min skoldag slut, så jag tog mitt pick och pack (vännerna) med mig ut i solskenet för att beskåda Tibblefestivalen. Jag satt i grästen och njöt av bra (och mindre bra) musik mest hela dagen, tills sista bandet hade slutat spela och jag begav mig in mot staden tillsammans med Marie. På vägen köpte vi fem munkar och en multivitaminjuice för sammanlagt 26 kronor, ett riktigt kap ju!

Munkarna och juicen avnjöts sedan tillsammans med Simon i Obsrvatorielunden, det börjar bli riktigt fint där nu. Träden blommar och åskledarna på taken gnistrar extra mycket i solen, det blev en mycket fin eftermiddag ända tills jag kom på att det var dags att åka hem och plugga till historiaprovet.

Jag tror jag kan falla för män med prinsesshår, det är helt galet, men jag tror att det kanske är så. Det kommer väldigt olägligt, just när jag kanske skulle få chansen att leva i en dröm som jag trodde skulle förbli just en dröm för all framtid.

Nu dör nog min dator snart, lider av internetkrångel.

Samma nätter väntar alla, utan dig blir alla kalla

Snart är denna söndag över, som blev en ytterst annorlunda sådan. Jag har stannat hemma hela dagen, och inlädde det hela med att vakna upp för att se filmen Eternal sunshine of the spotless mind. Det är nog den bästa film jag sett på länge, helt underbar story, jättebra gjord och fängslande, se den!

Sen segade sig dagen sakta förbi, och jag förblev sängliggande, spenderade även lite tid med historiahäftet om ungdomskulturer.

Denna helg har varit den mest händelselösa på länge, en sådan behövde jag. Nu börjar jag ladda upp batterierna igen, det är dags att ta tag i livet. Det är dags för en förändring, ta slut på leken innan det blir för allvarligt och någon kommer till skada.



Ge mig ett kilo inspiration.

Varje gång jag skakat hem och längtat efter dig igen

Ute luktar det sommarregn, upptäckte jag när jag nyss lämnade av Marie vid bussen. Vi har myst hela kvällen hemma hos mig, vi tankade Eternal sunshine of a spotless mind, Control och Donnie Darko. Men det slutade med att vi kollade på en Pippi Långstrumpfilm, vilket fick denna emodag att få ett fint slut. Hemmagjord bananochchokladmilkshake blev det också, för gamla och nya tiders skull.

Marie är bäst.


January brought a headache
In February, it got even worse
And when you thought it couldn't get more awful
Say hello to March
April brought me to a funeral
Gained another ten pounds in May
But I thought you said summer is going to take the pain away

My heart goes like Bomp-a-bomp-a-bomp-a-bomp-a-bomp-a-bomp!

God morgon, det är lördag och jag är sjukt stressad och trött. Funderar på att gräva ner mig nångonstans, eller bara undvika att lämna sängen resten av helgen.

Jag vill tillbaka till typ sportlovet, då var livet underbart.

Dags att planera lite...

Måndag 19/5 Koncentrationsdag, Tibblefestivalen
Tisdag 20/5 Ungdomsmottagningen, Historiaprov
Onsdag 21/5 Läst ut engelskabok och börjat på uppsats
Fredag 23/5 Klar med filmen, barnvakt, eventuellt 18årsfest
Söndag 25/5 Eventuellt fika med Jesper
Måndag 26/5 Coopertest
Tisdag 27/5 WWI:s Oscarsgala
Onsdag 28/5 Klar med engelska intervju och filmuppsats, samhällsprov
Torsdag 29/5 Koncentrationsdag, Mary tar studenten, lämna in samhällsuppgiften
Fredag 30/5 Mediagenomgång
Måndag 2/6 Klar med recension av Lysistrate
Tisdag 3/6 Mediaprov
Onsdag 4/6 Samhällsprov
Onsdag 11/6 HULTSFRED OCH FRIHET

I don't know, I just don't know

Det är fredag! och jag är hemma ca 3 timmar tidigare än vad jag brukar vara. Kvällen spenderades med massa folk i Tanto, men eftersom kylan smög sig på kände vi att våra fötter ville föra var och en av oss hem till våra egna sängar. Så nu har jag parkerat mig i rummet, omringad av massa värmeljus och en nyttig dipbricka bredvid mig med morötter, paprika och gurka. Istället för alkohol, kör jag på grönsaker ikväll.

Nu gjorde Sverige mål, hör jag från vardagsrummet. Kul.

Annars har jag fått pappas gamla 42tums plasmaskärm att ha på rummet, och multimediabox med internet och sånt. Perfekt, nu behöver jag aldrig mer lämna mitt rum, eller kanske för att gå på toa och äta middag.

Dags att fixa en kopp té ,och spendera resten av natten tillsammans med Billie The Vision och mina förvirrade tankar.

Vi stack iväg tillsammans, för att styra upp våra liv

Så börjar veckan lida mot sitt slut, och jag har redan börjat plugga lite inför nästa tisdags historiaprov, inte illa va? Nu är förhoppningsvis snart den jävligaste tiden i skolan över, och jag kan gå tillbaka till mitt vanliga liv som det var förrförra veckan. Ett vanligt liv går ut på att träffa världens bästa vänner varje dag och njuta av varats olidliga lätthet (det heter låten jag lyssnar på just nu också, vilket sammanträffande), i alla fall så blev det endast 1 sådan dag denna vecka. Det är alldeles för lite för att jag ska orka leva.

Idag har jag förresten slösat 2000 kronor, men inte är jag ledsen för det, för bredvid mig ligger en Hultsfredsbiljett, en scarf, en sjal och två klänningar.

Jag vill ha glass.

jag drömmer om cyklar och knark, och jag tänker på dig

Ibland hatar jag pojkar, eller män, killar, vad man nu vill kalla dom. Det finns för många av dom, plus att vissa av dom ska vara så jobbigt söta. Mycket tid tar dom också, nästan så man inte hinner plugga, men det gör jag ändå inte iförsig.

Och fantasier bör alltid förbli drömmar, de ska inte slå in, då blir allt bara fel.

Den här känslan som jag har är inte min, den blev kvar, är den din? Den smakar som du

Jag har varit så upptagen med att leva på senaste tiden, att jag låtit denna blogg dö lite... Men herregud vad jag levt, och sommar har det nästan hunnit bli.

På order av Karolina skriver jag här inatt, trots att jag är galet trött och borde sova, men jag vill göra min Karolina glad.

Jag kan börja med att prata om min dag, som var en väldigt fin sådan. Den började med att åka till Tanto för att ha födelsedagspicknick för Lotta som fyllt hela 17 år, det var riktigt mysigt. Mycket fint folk var där, allt var fint förutom att mitt hjärta helt plötsligt började slå lite sådär som det gjorde en gång för ett tag sedan.

Sen tappade vi hälften av folket, och den hälften som var i mitt umgänge åkte för att njuta i solen i Vitabergsparken. Sen helt plötsligt befann vi oss med en massa andra i Djursholm vid en liten sjö för att grilla, också mysigt. Allt var fint, förutom att mitt hjärta började slå i en annan takt och lite dubbelt, eller något.

Nu ligger jag i min säng och har världens smutsigaste fötter, men det var det värt. Denna helg har än så länge varit en riktigt trevlig sådan, mina helger har en förmåga att bli riktigt värda nu för tiden. Även om livet förändrats en del, jag har nog förändrats en del jag med.

Jag har alltid haft en förmåga att hålla mig kvar lite för länge i det förflutna, och just nu har jag hakat upp mig på en kylig marsdag i Zinkensdamm lutad mot en staket, och ett par bruna ögon med ett löfte och en del stora ord. När jag egentligen vill och borde leva för framtiden och de gröna ögonen, en trygghet och personlighet som förvandlar mig till ett litet löv i en virvelstorm.

Men vad i helvete är kärlek egentligen?

RSS 2.0